Jedzenie jest jedną z niewielu przyjemności, które towarzyszą człowiekowi przez całe życie. Kiedy nękają nas najrozmaitsze kłopoty ( z brakiem pieniędzy na czele), niewiele rzeczy może poprawić nam humor, a jednak dobry, sycący obiad czy smaczny deser niewątpliwie pozwolą spojrzeć na świat z nieco większym optymizmem. Nawet z najtańszych i najłatwiej dostępnych produktów można skomponować (tak właśnie, skomponować, a nie ugotować) małe arcydziełko, które da dużo satysfakcji nie tylko gospodyni, ale i wszystkim domownikom. < i>Kuchnia za trzy grosze nie oznacza wcale, iż jest to kuchnia uboga. Bez zbytnich nakładów pieniężnych można przygotować nawet przyjęcie. Ziemniaki, cebula, ryż, jajka, pieczarki, parówki czy kurczak nie są drogie, a dają ogromne pole do popisu. Gotowanie może być przyjemnością twórczą. To nic, że nasze dzieło nie przetrwa długo, ale jeśli będzie szczególnie udane, to będzie co wspominać.
Pozycja wydana przez KDC w 2004 roku. Stron 196. Okładka miękka, laminowana w stanie bardzo dobrym. Blok w stanie bardzo dobrym.