KULINARNY KAUKAZ. SMAKI, TRADYCJE, RECEPTURY ; PRACA ZBIOROWA
Zamawiana ilość:
Opis produktu
Kuchnia kaukaska wyróżnia się niepowtarzalną oryginalnością. Nie ma możliwości pomylenia ostro-pikantnego charczo lub gorącego piti w glinianych garnuszkach z inną zupą o zbliżonym wyglądzie i smaku; nie zapomina się również świątecznych posiłków, w trakcie których podawana jest tołma w delikatnych liściach winogron lub dymiący pilaw. Każdy znajdzie w tym rogu obfitości potrawę zgodną z własnym gustem: prawdziwi macho ? ostre mięsne jadła, wegetarianie ? oryginalne potrawy z warzyw i owoców łakomczuchy ? rozpływające się w ustach smakołyki o bajecznych nazwach rachat-łukum, pachława i kurabje.
Pozycja wydana przez Rea w 2011 roku. Stron 221. Okładka twarda, lakierowana w stanie bardzo dobrym. Blok w stanie bardzo dobrym. Całość na papierze kredowym. Brak kartki przyokładkowej przedniej.