POTRAWY Z DROBIU I DZIKIEGO PTACTWA ; DĘBSCY DANUTA I HENRYK
Zamawiana ilość:
Opis produktu
O tym, co gotowała Rzepicha a co szczególnie lubił Piast nie mamy pewnych wiadomości, ale że w tym czasie podawano drób i dzikie ptactwo to wiemy na pewno. Od tego czasu potrawy te na dobre zadomowiły się na polskich stołach, ulegając jednak różnym przeobrażeniom w miarę używania coraz to wiekszej ilości gatunków i rodzajów przypraw oraz dodatków. Odpowiednio urozmaicone potrawy z drobiu i dzikiego ptactwa są atrakcją każdego stołu. Idąc w sukurs zapotrzebowaniu Czytelników, chcielibyśmy przedstawić oprócz tradycyjnych przepisów nowe możliwości przyrządzania kur, kurcząt, pulard, gęsi, kaczek itp. Przepisy obliczone są na cztery osoby, choć są tu pewne wyjątki, np. w przepisach na gęsi i indyki.
Ksiązka wydana przez Sport i Turystyka w 1988 roku. Stron 351. Okładka miękkka, broszurowa w stanie bardzo dobrym . Niewielkie przybrudzenie wiekowe okładki. Blok spójny i czysty w stanie bardzo dobrym.