Kuchnia amerykańska to wielki tygiel, w którym stapiają się zwyczaje żywieniowe rdzennych mieszkańców USA - Indian, imigrantów z Europy i Azji, wreszcie ludności Afryki. Jeśli dodać do tego bogactwo surowców, związane z geograficznym i przyrodniczym zróżnicowaniem kraju, otrzymujemy danie oryginalne i imponujące.
Książka wydana przez Exlibris w 2006 roku. Stron 112. Okładka miękka, laminowana ze skrzydełkami w stanie bardzo dobrym. Blok w stanie bardzo dobrym. Całość na papierze kredowym.
Nabywca składając ofertę kupna, udziela pełnomocnictwa sprzedającemu - firmie Antykwariat "Exlibris" Elżbieta Figiel - do zawarcia umowy o świadczenie usług w jego imieniu z Pocztą Polską - w celu przesłania za jej pośrednictwem zakupionego towaru. Przekazane na ten cel środki nie stanowią dodatkowego dochodu sprzedającego, w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych oraz ustawy o podatku VAT.