W książce omówiono i zilustrowano: podstawowe wiadomości o rysunku zawodowym; elementy rysunku technicznego; liternictwo; kolorystyka; podstawowe zasady kompozycji; projektowanie wnętrz zakładów gastronomicznych; nakrycie stołów; dekorowanie wyrobów gastronomicznych; kwiaty i rośliny jako element dekoracyjny.
Wydana przez: PWSZ, Warszawa 1971. 176 stron. Stan db/db-. Oprawa miękka. Blok książki spójny. Przygięcia, przytarcia, lekkie przybrudzenia i naddarcia okładki. Przybrudzenia zewn. części kartek. Śladowe przygięcia i przybrudzenia niektórych stron.
Nabywca składając ofertę kupna, udziela pełnomocnictwa sprzedającemu - firmie Antykwariat Elżbieta Figiel - do zawarcia umowy o
świadczenie usług w jego imieniu z Pocztą Polską - w celu przesłania za jej pośrednictwem zakupionego towaru. Przekazane na ten cel środki nie stanowią dodatkowego dochodu sprzedającego, w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych oraz ustawy o podatku VAT