KUCHNIA DOBRA DLA SERCA Z TESTEM RYZYKA ; PETER E. BALLMER & ERICA BANZIGER
Zamawiana ilość:
Opis produktu
Książka medyczna o zdrowym odżywianiu.Napisana przez Prof. Petera E. Ballmera, który jako pierwszy w Szwajcarii wprowadził dietę śródziemnomorską do szpitali. Powstała pod patronatem „Szwajcarskiej Fundacji Kardiologii”. Omawia przyczyny powstawania chorób układu krążenia związane z nieodpowiednim odżywianiem, a także radzi, jak skutecznie zapobiegać tym chorobom. Książka ta pokazuje, jak można odżywiać się smacznie, a jednocześnie z korzyścią dla serca. Znajdziemy w niej 140 przepisów zaczerpniętych z kuchni śródziemnomorskiej wraz z dokładnym podziałem na wartości odżywcze oraz test ryzyka dotyczący wystąpienia chorób układu krążenia.
Pozycja wydana przez Medipage w 2008 roku. Stron 192. Okładka twarda, kartonowa w stanie bardzo dobrym. Blok na papierze kredowym w stanie bardzo dobrym.